Logo
Hírek Fórum Apró Útitárs Keresés a szikla.hu-n
Műfalak Mászóhelyek Ki-kicsoda Lexikon
Cikkek
Belföld
Külföld
Interjú
Teszt
Életmód
Útleírás
Témák
Női oldalak
Versenyek
Expedíciók

Legfrissebbek
Belföld:
Balassagyarmati Hegymászó Klub - találkozó és verseny
Aggtelek kupa
Darvas Kupa - Ifjúsági Mászóverseny
Mackóvár Kupa
Padányi Kupa
Külföld:
Forró nyár az Alpokban
Dolomitok 2014 - Beszámoló
Pecka Sziklamászó Fesztivál 2014
Vége az Annapurna-expedíciónak
Vége a Lhotse-expedíciónak
Apróhirdetések:
Arcteryx Gamma LT Pant
Ortovox Merino Print
Mountain Equipment Redline
Löffler Transtex Merino Zip-Sweater CB.
Ortovox Pordoi Jacket
Fórumtémák:
Elvesztettem - megtaláltam
Crash-pad
Báránykő, csókakő, andezit, magnézia
Erdélyi mászóhelyek
Grossvenediger
Menjünk együtt:
5000-8000m közé, Ázsiában 2018-2023 között

Galéria

Visza a galériákhoz
Technikai tudnivalók.
Hogyan is történik egy ilyen galéria létrehozása? Először szedd össze a képeket amiket szeretnél feltölteni. A galéria mérete a képek száma nincs korlátozva de érdemes valami ésszerű határt szabni. Egyrészt egy túl sok képet tartalmazó galériát nem fognak végignézni, másrészt elég sokáig tarthat a feltöltés. A galériához csak és kizárólag RGB jpeg képeket lehet használni. Ha nem jpeg egyszerűen csak nem kerül be képek közé. Ha viszont nem RGB akkor egy fekete kép jelenik meg helyette. Ebben az esetben a galéria törlésre kerül.
Ha ezzel kész vagy akkor találj egy jó címet. Ez fontos mert meg fog jelenni a galéria címsorában. Ezután már nekiállhatsz feltölteni a galériát. Ehhez be kell jelentkezned. Utána a galéria főoldalon található "Feltöltök egy új galériát!" linkre kattintva elkezdheted a galéria legyártását. Először add meg a címet, ez kötelező, majd írd be hogy ki készítette a képeket. Ha ez megvan és ráböktél a "Legyen egy új galéria!" gombra máris kapod a képek feltöltésére szolgáló oldalt. Egyszerre maximum 10 képet tudsz feltölteni, de ezt természetesen többször egymás után meg lehet ismételni. 1 kép fájl mérete nem haladhatja meg a 2MB-ot de én azt javasolnám, hogy ennél kisebb legyen, viszont ne legyen túl kicsi sem mert akkor a képminőséggel lesznek gondok. Az egyszerre feltöltött képek mérete sem haladhatja meg a 8MB-ot. Ezt amúgy sem érdemes feszegetni mert ahhoz már nagyon gyors net kell, hogy ez kevesebb mint 3 perc alatt felmenjen. Ennyi idő van arra, hogy egy adag képet felküldjél, utána leáll az oldal feldolgozása és a képek nem kerülnek mentésre. Javaslom, hogy ha nagy képekkel (1-1.5M) dolgozol akkor egyszerre ne tölts fel 3-5-nél többet. Ezt viszont ismételheted szükség szerint. Ha 2-3 Mpixeles géppel dolgozol akkor pont jó lesz a képek mérete, ha ennél nagyobbal, akkor szükséged lesz egy programra amivel le tudod kicsinyíteni a képeket. Ha erre kerülne sor az javasolnám, hogy kép hosszabbik oldala legyen 1000-1200 pixel. Ha kész vagy és minden képet feltöltöttél akkor hagyd üresen az oldalt és nyomd meg a "Kész, nem töltök fel többet." gombot. Ekkor vissza kerülsz a galéria fő oldalra ahol rögtön meg is nézheted hogyan mutatnak a képeid egy galériában. Arra figyelj, ha egyszer ezt a gombot megnyomtad akkor egyenlőre nincs egyszerű módszer arra, hogy újabb képekkel bővitsd a galériádat. Ha mégis az a helyzet állna elő, hogy véletlenül félbeszakítottad a képek feltöltését, írj.

Milyen képeket töltsek fel?
Abból indultunk ki, hogy mostanában egyre több ember használ digitális fényképezőgépet. És mivel mászók vagyunk szép helyeken járunk. Így sok szép kép készül. Régebben volt a sör mellett képek körbeadogatása, viszont sör mellett CD-t körbeadogatni nem annyira jó. De azért mégis jó lenne megmutatni az ismerősöknek sőt talán az ismeretleneknek is. Erre jó lehetőség ez a galéria. Ha esetleg sikerül néhány soros (15-30) leírást is adni a galéria mellé akkor az mint cikk fel kerülhet a főoldalra, benne a galériád képeivel. Ebben az esetben sokkal valószínűbb, hogy többen megnézik a képeidet.
De vissza térve a főkérdésre: milyen képet töltsek fel?
Csakis és kizárólag olyat ami mászással kapcsolatba hozható. Tehát, ha olyan galéria jelenne meg az oldalon, ami aranyos kiskutyát vagy a kedvenc gyerek fejlődését illusztrálja bízhatsz benne, hogy a galéria hamarosan törlésre kerül. Ha valaki ilyet tesz akkor azt a rossz indulat jeleként értelmezzük és ha megismétlődik akkor regisztrációja a szikla.hu-n törlésre kerül. Ha valaki jó izlésbe, törvénybe ütköző vagy mások jogait sértő képeket tölt fel, akkor a galéria törlése mellett azonnal kizárjuk a szikla felhasználói közül. Szintén tilos jogilag védett képeket a jogtulajdonos engedélye nélkül a galériában elhelyezni. Ha valahonnan ilyen jellegű felszólamlás érkezik a galériát töröljük. Ezen elvek betartása mellett a galériát szabadon használhatja mindenki aki a szikla.hu-n regisztrálta magát.
Remélem nem vettem el túlságosan a kedvedet és csinálsz egy galériát. Ha van képed hozzá.
Név:
Jelszó:

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztráltad magad, katt ide!©2003 Mittermájer Ferenc és Takács Katalin. Minden jog fentartava.
ImpresszumMédiaajánlat