Keress:
Jelentkezz be
Nv:

Jelsz:
Jegyezd meg:+ regisztrci

Friss hirek
 • Balassagyarmati Hegymsz Klub - tallkoz s verseny
 • Forr nyr az Alpokban
 • Aggtelek kupa
 • Darvas Kupa - Ifjsgi Mszverseny
 • Mackvr Kupa
 • Padnyi Kupa
 • Dolomitok 2014 - Beszmol
 • II.Redrock Boulder Maraton - ReelRock Edition
 • V. Nagy Mszverseny – ALL IN - BME MFal
 • Klbi Kupa
 • Apr hirdetsek
 • Nincs aktulis aprhirdets
 • Menjnk egytt
 • Nincs aktulis utitrs keres hirdets
 • >> Frum >> M������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������sz������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������helyek >> Mit masztunk ma?  Belltsok:
  Hozzszls per lap:
  Hozzszls:

  Hozzsszlni csak akkor tudsz ha mr bejelentkeztl.


  <<123456789 1011>>
  NZ 82
  Elzmny: (80) 2006-05-13 19:11

  Hello "Guszti"!
  Tnyleg izgalmas lehet az ilyen ellmszs, amit ez az angol gyerek produklt. Lehet hogy mg a szvverse is "meggytt". Tudni illik szerintem mi magyarok vagyunk csak abban a specilis helyzetben, hogy az a kevs sziklnk, amely mszhat s nincs a madrvdk vagy a nemzeti parkosak jvoltbl letiltva, azt ha lehet clean mszni, akkor is teli rakjuk nittekkel! Ez esetben pedig igen nagy lelki er kell hogy a kt-hrom mterenknt elhelyezett biztos nittek helyett, majr kzben bekilldott, gyakorlat hjn igenis ktsges biztonsgot nyjt kben vagy friendben bzzunk meg. Hogy mirt rom ezt n is ehhez a topikhoz:
  Ma Keresztesen voltam a kt fiammal mszni ( anya igazoltan volt tvol ) s azon utakat, melyeket az andeziten lehet clean mszni, ott igen is erltettem azt! Kellemes st izgalmas volt. Ismert utakat lehetett egy kis plusz adrenalinnal megspkelni.
  Csodlatos volt az id, nem hajtottunk, egyszeren lveztk a mszst. Nyolc utat msztunk V+-tl VI+-ig.
  A szp szombati idt egybknt nem csak mi, hanem Brnyon s Cskn sszesen mg kb. negyven-tven msik msz, vagy "tanfolysos" hasznlta ki. Nha arra gondoltam, ki kellene rakni lent a patavlgyben a "Megtelt" tblt.
  Szval az angol, vagy csak egyszeren a klfldi mszkultrkban tapasztalataim szerint nem akkora a majr, ha a nittkz tbb mint ngy mter a tvolsg vagy estleg clean kell mszni.
  Sziklra fel!!!
  Egybknt a frum ltogatottsgn ltszik, hogy megjtt a msz id s kevesen trcselnek itt.  Dvid10 81
  2006-05-09 09:43

  Hello!
  Tud valaki valamilyen helyet ahonnan letudnk tlteni magyar szikla msz helyek tlersai! Az is j lenne ha valaki kldene nhnyat, megksznnm! e-mail: kdavid10@citromail.hu.hu


  fgusztav 80
  2006-05-07 21:39

  Majd elfelejtettem: Az egyik angol srac maszta a szinten erosen athajlo (Van benne egy plafon) Flying Butress HVS 5c utat, miutan berakott egy jo eket, nekiindult a plafonnak. Ahogy kimaszott a plafon peremere, (kb 10 m magasan) a labai kicsusztak, es ott himbalozott a plafon peremen, ahova egy Friendet lehet elhelyezni eleg nehezen. Az egyetlen baki az volt, hogy lanyos zavaraban kirugta az egyetlen eket is. : )
  Azert megoldotta. izgi elolmaszas.


  fgusztav 79
  2006-05-07 21:33

  Sziasztok!
  Itt ma esett rendesen. Azert sokan voltak kint maszni. A nepeket nem nagyon zavarta a szitalo eso. Minket sem. Egy erosen athajlo (ket plafonnal tarkitott) E3 6a utat masztunk, Fiendekkel biztositva.A felso plafon peremerol kegyetlen nyujtozkodassal lehettett tovabb jutni. Az erosen boulder jellegu dinamikus mozdulatot vagy 20 eses utan sikerult osszehozni, egyik-masik igazi foldet sepro cucc volt! Meghogy Friendekbe nem esunk! Dehogynem! : )
  Kalandra fel!
  Gusztav.


  Fergusson 78
  Elzmny: (77) 2006-05-02 15:12

  Uh, kszi. A legtrivilisabb helyen nem nztem meg... Jobb, sokkal jobb. Egybknt ezen a webtopo oldalon egyedl az regkhz van kalauz, ha jl lttam. Legalbb ehhez van!


  Kcos 77
  2006-05-02 14:25

  Ez jobb mint amit Ti hasznltatok?
  http://www.szikla.hu/webtopo/index.php?action=walls&id=1  Fergusson 76
  2006-05-02 13:45

  Sziasztok!


  Kezd lvn most voltam elszr Bajton, egy fnymsolt "Magyarorszg sziklin" kalauzzal. Tbben azt mondtk ott a helysznen - szemmel lthatan jogosan -, hogy kicsit elcsszott az utak szmozsa. Azt is emltettk, hogy valahol a neten fellelhet egy jabb, pontosabb kaller - jl nem krdeztem meg ket, hol is. Utnanztem, rkerestem, de nem talltam. Tud valaki segteni?


  Elre is ksznm!


  NZ 75
  2006-05-01 16:40

  Cskny "guszti"!
  Ltom nagyon imdsz klhonbl is magyar oldalakon "levelezni". n mn' csak megprblnk akkor egy szp kes, akarom mondani kezetes magyar nyelvnkhoz passzol billentyzetet beszerezni. Csak knnyebben menne soraid olvassa. Annl is inkbb, mert rtkeset, rdekeset rsz itten albb. Olyannyira, hogy n hallgatok is rd s problom eztn msz lmnyeimet ezen az oldalon tbb mint szraz tnyknt kzlni, miszerint:
  Mai teljestmnynk msz szempontbl nem volt vilgra szl, mgis merthet belle ms is kedvet, lhatatossgot a sport, a termszet irnt. Kumi haverommal mra volt leegyeztetve egy msz nap elvileg s lehetsg szerint Ddesre. Ez vgl sem az id miatt, de fleg a befutott elrettent hrek miatt nem jtt ssze. ( az elrettent hreket a "Mszs Ddesen" cm topikban teszem kzz. ) Szval fentiek miatt csak a hzi sziklkra, Hollkre ( Mtra ) mentnk ki ma reggel. Mr az uton elkezdett szemetelni a keletre is thzd, meteorolgia ltal pontosan beharangozott orszgos es. Mi azonban gy voltunk, hogy csak felgyalogolunk a sziklkhoz, ha mr elindultunk. Javulhatnak is a viszonyok, de minimum "megsimogatjuk" a sziklkat. Az es mint mondtam mg nem rgta s csak szemetelt, ennek megfelelen az thajlsval az egsz falmagassgot "rnykban" tart rszek tjait rszestettk elnyben. gy csak a kiszll fogsok voltak eleinte nedvesek, ksbb viszont mr tocsogsak, de maguk az utak szrazak. A krlmnyek miatt nem fogtuk versenytempra a dolgot, volt lehetsg beszlgetsre, j utak "kijellsre", rgi biztostsok feljtsrl dnteni.
  A ma mszott utak is tbbnyire nem rg ptett utak voltak mind VI, VI+ minsgben. A dleltt rtkt mg az nvelte, hogy az erd most firss, de zld s ilyen csendes es mellett az nekes madarak napkzben is nagyon aktvak, dalukkal "szrakoztatjk" hallgatsgukat, ez esetben minket is.
  Szval "mindg bzni kell az idben" s majdnem mindg meg lehet, s kell tallni az alkalomhoz ill utakat.  fgusztav 74
  2006-04-30 20:44

  Hi!
  Jo lenne, ha tobben megirak nehany sorban a maszoelmenyeiket, es ezzel is inspiralnak, segitenek a tobbieket.
  En tegnap es ma is a szokasos angol trad maszohelyeken keszitettem ki magam, tegnap boulder, ma utak. A csiszolopapirhoz hasonlo simasgu ko ugy lekapta a bort az ujjaimrol, hogy a billentyuket nyomogatni is faj. :(
  Holnap viszont esni fog azt mondjak, ugyhogy mehetek terembe. AaaaagGRRRRRRuhgh!


  NZ 73
  2006-04-27 22:06

  Kisebbik fiammal, mel utn kiszaladtunk mg a mtrai Hollkre. Kt t utn egy zpor tbb futama ell hzdtun be az thajl rszek al. Szerencsre az gi lds hamar elment s a meleg szikla gyorsan szradt. Br gy is volt egy-kt meglepets, ahol zuzm volt az andeziten.
  ( Vizesen senkinek nem ajnlom!!! :-o )
  Hat t azrt gy is belefrt sttedsig.
  Amit viszont szomoran tapasztaltam, hogy egy llat odapiszktott a szikla tvbe. Na persze nem olyan llat, amit az erdben ltni reml az ember, mert ez ki is trlte utna a .....Ez az llat biztos nem reml velem tallkozni!!!


  dancsiga 72
  2006-04-25 19:06

  Sziasztok!

  n mostanban kevesebbet mszom (tanuls miatt), de a kedvenc helyeimre megprblok gyakrabban elltogatni
  pl:Hegyest,szentkkllai ktenger meg egy-kt szikla. Vglis nekem csak az a bajom, hogy itt a Balaton-felvidken szinte minden a nemzeti parkhoz tartozik, s nem igazn lehet leglisan mszni. Egybknt a mszk bevonst a termszet vdelembe j tletnek tartom.


  Skeletron 71
  2006-04-20 11:27

  Hsvt htfn Brnykn msztunk.
  Elszr voltam itt s nagyon jl reztem magam!
  Az idjrs kiss szeles, hvs volt de nem esett. A szikla nagyon j, mr ismers Hollkrl, szeretem az andezitet s a peremes fogsokat.
  Amire szvesen emlkezek az a Madrfszkes (V+) s a Buda rs (VI), ezek tnyleg lmnyszmba mentek, pont megfelel nehzsgek voltak, a Buda rs nem adta knnyen magt, de sikerlt. A vgre a nap is kisttt, talpam alatt szikla s az t, a vlgyben a falu, a fk susognak. Undort giccspard;)  fgusztav 70
  Elzmny: (69) 2006-04-09 20:48

  ja, a falo az falu, csak a kezem gyorsabb volt mint az eszem.


  fgusztav 69
  Elzmny: (68) 2006-04-09 20:46

  Vertestolnan ha kikutyagolsz a falo Tardos fele eso vegere, es nekivagsz a Oreg-Kovacs-hegy oldalanak, elobb-utobb sziklakba utkozol. A tatabanyai maszoguruk tudnak bovebb felvilagositassal szolgalni az aktualis kinalatrol. Oldott kovon sok szep es kemeny problema.
  Gusztav.


  anser 68
  2006-04-09 20:18

  pontosan arra gondoltam, a trssg feltnt elg hamar :(
  a vrtestolnai boulderek alatt mi rtend?


  fgusztav 67
  Elzmny: (65) 2006-04-09 20:11

  hello!
  Tatabanyan a Kalvaria-hegyre gondolsz? Tetejen kereszt, miegyeb, aljaban a volt Geo, Felsogalla folott?
  Ha igen, a geos maszok mindig szemeztek a falacskaval, aminek hibaja, hogy kisse (mashol erosebben) toros. Mindenesetre a bal oldlan van nehany tetszetos "problema". A jobb oldallal ovatosan kell banni. Elonye a remek panorama. Ha a kozelben laksz a tobbi lehetoseget biztos ismered.
  (Kis-barlang, Szedito, Szelim, Gesztes, Vertestolnai boulderek, Stb.).
  Gusztav.


  Tusnyik Bla 66
  2006-04-09 18:54

  Nap vgi levezetsnek 7 t Hollkn. J id, szp utak, j trsasg.


  anser 65
  2006-04-09 11:16

  tegnap kiprbland az j cipmet felhaladtam "boulderezni" a felsgallai Bdis hegyre, aminek a vroskzpont fel es gerincrszn van egy nagyobb fal (10-12 m hossz, max. 5-5,5 m magas), ahol mszsra utal jelek voltak-rgi rozsds szg a legtechniksabb rsz tetejn, a "fal" tvben a kzeli cserjk kivgva...stb
  tud errl valaki valamit?


  anser 64
  2006-04-09 11:12

  jabb krds (kezdknt mg lesz egy pr) fleg TATABNYAIAKHOZ  fgusztav 63
  2006-04-08 21:31

  Nemreg meg en is a Matraban kalandoztam, most szokas szerint az angol grit koveken. Igen gyatra ido volt ma, olyan szellel, hogy spotszeru neheziteskent egyik kezemmel mindig a sapkam utan kellett kapkodni. Aztan rakezdett a havas eso. Hazafele setalva azt vettem eszre, hogy a legelok, amiken keresztulvagok, tele vannak kis baranyokkal. Tok, jo, mert azok nem tudnak olyan gyorsan futni, mint a nagyok, van hat esely megsimogatni oket!
  Orulok, hogy a topik elerni latszik a celjat, rajta, irjatok, segitsuk, motivaljuk egymast!
  Udvozlettel: Gusztav.


  Tusnyik Bla 62
  2006-04-08 19:56

  Ma is j id volt a mtrban (M.keresztes), reggel nyolcig hideg volt de aztn mr plban lehetett mszni. A pataktkels mg mindig bajos de meg lehet szni... 9 utat msztam elre, 15t pedig toprope,4-7-ig, jl kifradtam :)


  nzs 61
  2006-04-07 20:35

  Babi kallerja, meg nmely lapok


  anser 60
  2006-04-07 17:30

  ksz a kallert, van ilyen vrgesztesrl is, vagy valami rgebbi lers?


  nzs 59
  2006-04-06 18:29

  A Tojs j.


  rzs 58
  Elzmny: (53) 2006-04-06 10:10

  Geri matt mer vz, mlt hten mg jgcsapok lgtak a repedsekbl. Taln egy-kt utat lehet mszni, balra a borzfszek mellett egyet, meg TALN a Trpz-falon.

  Vagy nagyon komoly ujjer kell.


  enzo 57
  Elzmny: (55) 2006-04-04 22:22

  ksznm!


  Kati 56
  Elzmny: (53) 2006-04-04 22:22

  http://szikla.hu/olvas?ssz=65
  A Kis Geri kalauz itt letlthet.


  Tusnyik Bla 55
  Elzmny: (54) 2006-04-04 20:07

  Parkol a templomtl 300m-re felfele az utca vgn, vz a parkol melletti temetbl (lbszrcsontz).
  A kiptett rszek nem omlanak, br van nhny "lemezes" rsz amik ltygnek. A fal tetejn potyogtatk nincsenek. Kaller nincs s nem is lesz! :)


  enzo 54
  Elzmny: (52) 2006-04-03 23:05

  kszi az eddigi infkat a hollki helyrl s nagyon rmens sem szeretnk lenni, de meg tudnl olyasmit osztani velnk, hogy hol rdemes megllni kocsival, hol van vz, mennyire omlik a fal, stb.
  thanx


  anser 53
  2006-04-03 23:03

  srgs krds: van e a neten fellelhet/ eljuttathat (digitalizlt:) kalauza a Kis-Gerecsnek s milyenek a legknnyebb utak? viszonylagos kezdknt mennk jobb mszkkal, akik biztos jl ellesznek 7esen...stb, de nekem a 4is mgfelelne, e egyesek szerint ott ilyen nincs...igaz ez? ugye nem :)  <<123456789 1011>>


  h i r d e t s  ©2003 Mittermjer Ferenc s Takcs Katalin. Minden jog fentartava.
  ImpresszumMdiaajnlat