Keress:
Jelentkezz be
Nv:

Jelsz:
Jegyezd meg:



+ regisztrci

Friss hirek
 • Balassagyarmati Hegymsz Klub - tallkoz s verseny
 • Forr nyr az Alpokban
 • Aggtelek kupa
 • Darvas Kupa - Ifjsgi Mszverseny
 • Mackvr Kupa
 • Padnyi Kupa
 • Dolomitok 2014 - Beszmol
 • II.Redrock Boulder Maraton - ReelRock Edition
 • V. Nagy Mszverseny – ALL IN - BME MFal
 • Klbi Kupa
 • Apr hirdetsek
 • Nincs aktulis aprhirdets
 • Menjnk egytt
 • Nincs aktulis utitrs keres hirdets
 • >> Frum >> M������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������sz������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������helyek >> Oszoly



  Belltsok:
  Hozzszls per lap:
  Hozzszls:

  Hozzsszlni csak akkor tudsz ha mr bejelentkeztl.


  fyk 4
  Elzmny: (2) 2008-12-16 21:11

  Szerintem egysegnyi ido alatt a tanfolyamos maszo es a nem tanfolyamos maszo ugyanannyira terheli a kornyezet... hasonloan, mint ahogy a tanulovezeto is pont annyira terheli az ut, mint a jogsis.


  nzs 3
  2008-12-16 17:35

  Ha a tbbi szikln is feloldank a tiltst, biztos kevesebb teher lenne a zoszolyon.


  Marci 2
  2008-12-16 13:59

  Most akkor hubaz+ vagy nem hubaz+?
  Amennyiben egy budin mulna az oszoly sorsa szerintem nem lenne problma a trsadalmi munkval, de a fizets belptl ll a szr a htamon. Viszont az ott tartott tanfolyamok a fokozott terhels miatt tnyleg csengethetnnek. Tessk: kapra kaszra


  julesblaidd 1
  2008-12-16 12:53

  Lehet, hogy csak nekem jdonsg:

  "rdekes beszlgetsnek adott otthont a csobnkai iskola. Az Oszoly Krnyezetvd Egyeslet kerekasztal beszlgetst szervezett az Oszoly mszs velejrirl. A rendezvnyen rszt vett Trk Istvn polgrmester, Neidenbach kos csobnkai lakos, hegymsz, Push Lszl erdsz, Boros Attila a Pilisszentkereszti Erdszet mszaki vezetje, civil szervezetek vezeti, helyi lakosok s a sziklamsz iskolk, hegymsz egyesletek kpviseli.

  Benke Ildik, az Oszoly Krnyezetvd Egyeslet elnke bevezetjben elmondta s prezentcival szemlltette, hogy a sziklamszsnak rgi hagyomnyai vannak Csobnkn, a mlt szzad elejn fedeztk fel a sport hvei az Oszoly sziklit.

  Napjainkban rendkvl npszerv vlt az Oszoly, sziklamsz iskolk tantjk itt a kezdket s gyakorlott sportolk is rendszeresen felkeresik a biztonsgos, jl kiptett mszutakat. Egy-egy htvgn megtelik autval a Kossuth Lajos utca vgn lv parkol, klnsen, amikor versenyeket rendeznek. A sportolk elhivatottsga tiszteletre mlt, de megnvekedett a krnyezet terhelse, amirl beszlni kell – fejezte be vitaindtjt az elnk.

  Neidenbach kos szerint a Pilisben harminc mszhat szikla tallhat, amelyeket korbban rendszeresen felkerestek, de mra ezeken a helyeken korltoztk a mszst, egyetlen szikla maradt, az Oszoly. Igen nagy a hely ltogatottsga, de a tmeges mszs nveli a balesetveszlyt s megoldhatatlan gondot jelent az illemhely hinya.

  Az erd alatt lakk elmondtk, hogy olykor szznl is tbben lgnak a sziklkon. Nem nehz elkpzelni, hogy ha szksgleteiket az erdben vgzik, akkor annak milyen kvetkezmnyei lesznek. Idnknt a honvdsg is tbb szz katont gyakorlatoztat a sziklkon. Gtlstalanul kivgjk a fkat, hogy hordgyat ksztsenek belle, WC-nek hasznljk a bokrokat.

  A Kossuth Lajos utca vgtl a terlet gazdja a Pilisi Parkerd Zrt. Mr a pihenpadok is a Duna-Ipoly Nemzeti Park terlethez, Bioszfra Rezervtumhoz, Natura 2000 vdett vezethez tartoznak. A hatsgoknak elrelthatan nem lesz pnze toalettek ltestsre, s azok kezelsre, radsul a ltestmnyek megronglst sem tudnk megakadlyozni.

  Trk Istvn polgrmester elmondta, hogy ltalnos problma a Pilisben s a budai hegysgben, hogy htvgken a turistk autikkal keresik fel a termszetvdelmi terleteket s ezzel zavarjk az lvilgot, szemetelnek az erdben, krt okoznak a krnyezetben. Nem ltni, hogy a nemzeti parkosok tennnek ez ellen valamit – llaptotta meg a polgrmester.

  Felmerlt, hogy a kialakult helyzetet valamilyen mdon szablyozni kellene. Lehetne engedlyhez ktni a mszst, esetleg djat is lehetne szedni, amibl fedezni lehetne toalettek ltestsnek kltsgeit. J lenne a falu tvolabbi pontjain parkolhelyet ltesteni a sziklamszk autinak s a termszetvdelmi terleten megtiltani a parkolst.

  A kerekasztal rsztvevi egyetrtettek abban, hogy a kialakult helyzetre megoldst kell keresni. A beszlgets az els lps volt abban az irnyban, hogy sziklamszk, krnyezetvdk, civil szervezetek, erdgazdasg s nkormnyzat sszefogjanak

  Csobnkn a krnyezet vdelme rdekben.

  KLeer Lszl"

  Forrs: http://www.oszoly.hu




  h i r d e t s



  ©2003 Mittermjer Ferenc s Takcs Katalin. Minden jog fentartava.
  ImpresszumMdiaajnlat