Keresés:          
Jelentkezz be
Név:

Jelszó:
Jegyezd meg:+ regisztráció

Friss hirek
 • Balassagyarmati Hegymászó Klub - találkozó és verseny
 • Forró nyár az Alpokban
 • Aggtelek kupa
 • Darvas Kupa - Ifjúsági Mászóverseny
 • Mackóvár Kupa
 • Padányi Kupa
 • Dolomitok 2014 - Beszámoló
 • II.Redrock Boulder Maraton - ReelRock Edition
 • V. Nagy Mászóverseny – ALL IN - BME MűFal
 • Klébi Kupa
 • Apró hirdetések
 • Menjünk együtt
 • Nincs aktuális utitárs kereső hirdetés
 • >> Fórum >> Exped��ci��, teszt >> Everest  Beállítások:
  Hozzászólás per lap:
  Hozzászólás:

  Hozzásszólni csak akkor tudsz ha már bejelentkeztél.


  1 >>
  frks 32  
  Előzmény: (30) 2012-06-07 09:59

  "unatkozik? vasaroljon mosomedvet!"


  Ádám 31  
  Előzmény: (29) 2012-06-06 17:00

  "közben nagyon jól fogom magam érezni, [...] és jókat röhögök a markomba"

  Mindig ezt szoktad, amikor meghal egy barátod?


  ska001 30  
  2012-06-05 20:26

  Akkor idegeskedem és azon, amikor és amin ippeg úgy tartja úri kedvem. Mégha egy bunkóprimkódemagógirigyarrogánskötsög is vagyok. (A fórumok meg arra valók, hogy közreadjam a véleményem)
  Az idegeskedés remélem még jogomban áll akkor is, ha le névtelen cybermászóz egy névtelen cybermászó...
  Nem gondolom, hogy a tévénézéssel szponzorálnám Klein Dávidot...
  Egyrészt a franc se piszkálódna, ha látnám az elért eredményt. Neadjisten eredményeket.
  Sosem volt egy rossz szavam sem mondjuk Cseh Lászlóról, vagy Pulai Imréről, pedig szívesen kilátogatnék a mocskos piszkálódó primitív demagóg pofámmal egy olimpiára.  morceaux 29  
  2012-06-05 13:06

  Ejjnye, tipikus magyar hozzáállást látok itt, nagy sajnálatomra. Nem szoktam ilyesmi miatt írni de most nem bírom magamban tartani.
  Ezért tartunk itt, mi magyarok, mert ilyenek vagyunk, bunkó, primitív, demagóg, irigy, arrogáns népség, aki egymást piszkálja ahelyett hogy törekedne arra hogy felmutasson valamit.
  Én is irigy vagyok, megmondom őszintén. Azonban nem fröcsögök rajta, hogy így a Dávid, úgy a Zsolt, hanem utánajárok, hogy kaphatnék én is szponzorációt egy kis himalájai bohóckodásra. És ha kapok, el is megyek bohóckodni, és tán még honlapot is csinálok, mert a szponzor kéri. És meg is magyarázom, ha nem sikerül, de közben nagyon jól fogom magam érezni, hogy a túra után az everestes fotókkal pepecselhetek, és jókat röhögök a markomba, hogy az itthonülő, tévétnéző, névtelen cybermászók megpukkadnak sárga irigységükben és tehetetlen dühükben, hogy valaki megint nem mászta meg az Everest, pedig húdesokmilliót költöttek rá.  parledol 28  
  2012-06-05 10:02

  Mivel nézed a Tv-t szponzorálod azt, így a Dávidot!!! Ne nézz tévét, így megnyugszik a lelked, nem zaklatnak fel ilyen és ehhez hasonló roppnat dühítő és gigászin csúnya események!!!


  fyk 27  
  Előzmény: (26) 2012-06-03 01:59

  Azert "dob ki" milliokat, mert azt kalkulalja, hogy ez a reklam megeri neki; ez teljesen fuggetlen attol, hogy lesz-e csucsmaszas, vagy sem.


  ska001 26  
  2012-06-02 19:09

  Persze, hogy fáj. Évről évre állandóan a Klein Dávid folyik a tévéből. Amikor elindul, amikor kintről bejelentkezik, aztán amikor hazatér, utána meg amikor újraindul és az egész kezdődik újra meg újra.
  Annyira dühít, mint amikor "profi ligának" nevezték el a magyar foci bajnokságot.... Közbe meg a "Suta liga", vagy "amatőr liga" jobban passzolna rá.
  Azért én abban a szponzor dologban sem hiszek... A válság kellős közepén miért dob ki egy cég milliókat az ablakon???
  A szájhős mászók annyira nem zavarnak, amíg nem jönnek be a lakásomba folyton a tévén meg az interneten keresztül.


  parabee 25  
  2012-06-01 14:57

  Szerintem sem kellene ennyire kritikusan nézni D tevékenységét. Nem gondolom, hogy bármelyikünk elől venne el pénzeket. Kevés a magyar expedíció, kevés a profi hegymászó. (a magyar szövetségnek talán egy két ezer tagja lehet) Évente egy két komolyabb hegymászó expedíció van. Nyilván ha lenne több, akkor a szponzorok is válogatnának, hogy kinek tolják oda a pénzt. Aztán ha D-nek sikerült ilyen teljesítményekkel pénzt tarhálnia évről évre, akkor az másnak is sikerülhet. Viszont nem látom, hogy tolonganának a nagyobb teljesítmények közelében...
  Egyébiránt, meg szájhős mászóból meg annyi van mint a szemét, nem kell az Everestre menni, hogy összefuss velük!


  Gyurka 24  
  2012-05-30 08:53

  Klein Dávid szeretné megmászni a Mount Everestet oxigénpalack nélkül. Ebben kinek mi fáj? Hogy megpróbálja? Hogy nem sikerült? Hogy szeretné újra megpróbálni?
  Remélem, a bölcs hozzászólók a saját életükből nem tudnak olyan dolgot meríteni, ahol ők maguk többször próbálkoztak és csak sokadik próbálkozásra értek el sikereket.


  fyk 23  
  2012-05-30 03:03

  Plusz: nincs az a magyar ceg, amelyik el tudna tartani egy maszot, vagy legalabb egy maszopartit ugy, hogy srac(ok), itt van havi haromszaz rugo, ebbol eljetek, sportoljatok, eddzetek, masszatok, tovabba itt van evi ketszer husz milla expediciora, cserebe az osszes fenykepen legyen rajta a ceg logoja, kulonben visszafizetitek az egeszet. Kulfoldi/multi ceg hulye lesz magyar maszot szponzoralni, annal azert vannak jobbak a szomszedban is (barmelyik iranyban). Innen kezdve a magyar hegymaszo ideje elmegy penzkeresessel-penzfelhajtassal es/vagy egyeb nem-maszos/nem-nyolcezresre-keszulos tevekenyseggel, az eredmeny pedig az, amit latunk. (...es ezutan fel lehet tenni azt a kellemetlen kerdest is, hogy alkalmas-e egyaltalan az illeto a megcelzott teljesitmenyre...)


  fyk 22  
  Előzmény: (20) 2012-05-30 01:21

  Szponzorok szamara nem lehet ujat, azaz "kifizetodobbet" alkotni. Mondjuk amugy sem, de ez a szponzorokat mar nem erdekli.


  Sirbe 21  
  2012-05-29 22:38

  Egyenlőre nincsen palack nélküli magyar megmászása az Everestnek, pedig nem csak Klein Dávid próbálkozott ezzel:)


  VPeti 20  
  2012-05-28 23:57

  A sugalmazott válaszok boncolgatásába nem mennék bele.

  Abszolút műkedvelő vagyok csak (egyszer talán távolról látok majd egy nyolcezrest :-), de talán nem mondok nagy ökörségeket.
  Ha egyre gondolunk az újat-alkotás alatt, akkor szerintem még vannak feladatok. Maroknyian próbálkoznak is velük. Ha én lennék az atyaúristen, csak innovatív tervekre (vagy nehéz/érdekes ismétlésekre, valódi szólózásokra, téli mászásokra) adnék mászóengedélyt ebben a kategóriában. De ne álmodozzak tovább :-)

  Akármit is gondolunk az emberi oldalról, Erőssék az évek alatt több, nemzetközileg alapjáratúnak számító eredményt szállítottak, ez megérdemel azért valamekkora elismerést. Hogy a komolyabb terveik (ha jól tudom a Magic line és az Everest északi fala) miért nem realizálódtak, azt most nem találgatnám.


  fyk 19  
  Előzmény: (18) 2012-05-28 21:54

  Kerdes, hogy minek van nagyobb marketing-erteke a szponzorok szamara: egy tokmindegy-milyen-kimenetelu Everestnek, vagy egy tokmindegy-milyen-kimenetelu, kit-erdekel-kategoriaju nyolcezresnek? Csucsmaszas hianyaban pedig legalabb egy kis mestersegesen feltupirozott belso feszultseget kinaljunk a plebs fele, nemde, az is marketing?
  Az utolso akiknek ezek az expediciok szolnak, az a "hozzaerto" kozonseg. Ebben a mufajban nem lehet ujat alkotni.


  VPeti 18  
  2012-05-28 21:38

  Nem akarok túlságosan elfogult lenni. Ha jól tudom, ez volt a hetedik próbálkozás, és igyekeztem őszintén drukkolni (ha már hetedszer, akkor legyen már belőle valami, de tényleg...). Viszont a ska001 által beillesztett link túlságosan beszédes, és csak visszhangozni tudom azt, amit ő is megállapít: őrült gyorsan le kell szállítani a lécet. És bizony a marketinggel is óvatosan kell bánni.

  Nagyon-nagy kár, hogy (pláne) ezen a tavaszon a magyar 8000-es expedíciózásnak egy rendkívül súlyos etikai válságot kellett elszenvednie (Annapurna). Ehhez pedig még jön ez a sikertelen hetedik kísérlet. Nem is kell mondanom, hogy ezek a teljesen kívülállók szemében mit jelentenek. Itt alighanem csak a nagyon komoly önvizsgálat segít - a szereplők részéről. Hogy ez kinél-kinél mit jelent, az mindenkinek a saját feladata. Kár lenne a műfajért...


  ska001 17  
  2012-05-28 20:01

  Klein Dávid rendíthetetlenül megy! Föl, s alá.
  Aztán megint kampányol magának egy nagy hordónyi pénzt, elindul, majd valahol a cél előtt valamennyivel, valamiért visszafordul. És kezdődik az egész elölről.
  De biztos lesz egy szép optimizmussal teli nap, amikor a csillagok együtt állnak a Holddal, az istenek megkönyörülnek, a hegyek szellemei felsóhajtanak és Dávidot egy serpa bevágja a hátizsákjába és fölviszi a csúcsra. Akkor végre mindenki boldog lesz. Ő is, mert végre bekerülhet a hegymászók halhatatlanjainak névsorába.
  Eddigi karrierjét itt olvashatjuk: http://www.expeditions.hu/view/main/10.html
  Valaki képben van, hogy a Tátrában, vagy az Alpokban merre járt Dávid? Kíváncsi lennék rá...
  Látszik, hogy szeret mászni, de talán lejjebb kéne tenni azt a lécet. Nem mindenki Reinhold, van aki Dávid... Pont az Everestre, pont palack nélkül, pont egyedül... ez egyértelműen csak a címlapsztoriról és a hírnév vadászatról szól. Derogál neki úgy följutni, mint Erőss!! (?) (Palackkal.) Hiszen akkor nem kerül be a híradóba, meg az újságokba. Viszont a palack nélküli sztori meg nem megy neki!
  Persze előbb utóbb tényleg följut valahogy a nagy számok törvénye alapján (mert a "tehetségtelenséget" elszántsággal párosítja). És akkor fogom kikapcsolni a tévémet fél évre és újságot sem veszek........


  Feri 16  
  Előzmény: (14) 2012-05-27 13:27

  Engem meg te idegesítesz, de tudom kezelni.


  fyk 15  
  Előzmény: (14) 2012-05-27 01:57

  Az egesz hegymaszo vilag koszonettel tartozik neked ezert a ket irasert. Cafolhatatlan bizonysaggal betonoztad be evtizedekre a valaszt a "Ki a legnagyobb f*?" kerdesre :)


  Malacka 14  
  Előzmény: (13) 2012-05-27 01:25

  Kicsit idegesít a fickó.


  Feri 13  
  Előzmény: (12) 2012-05-26 23:54

  Hú, malac rendesen elgurult a gyógyszer :)


  Malacka 12  
  Előzmény: (11) 2012-05-26 23:04

  Nézd, én leszarom a Zsoltot is de ne hasonlítsuk össze a két embert. Semmilyen szinten nem azonos kategória. Azon kívül olvass. Cikkeket. Az egyik a saját maga által írt sajtóból is szarul jön ki, a másik meg nem panaszkodott. Elmondta hogyan történtek az események. Én nem vagyok tisztában a magashegyi etikettel, szóval nem tudom kell e segíteni lejönni a kurva magas valahonnan, és azt sem, hogy segített e valaki vagy nem. És ismétlem, nem vagyok a zsolt haverja, nem akarom favorizálni, és teljes mértékben leszarom őt és az eredményeit is. Ennek ellenére ha választanom kéne elméletben egy agyfasz vetélkedőben, ezerszer inkább lennék zsolt, mint ez a béna kis seggbuzi magyarázógép kórtünet ragyihuszár.(pedig neki két lába van) Amúgy ha végül vért izzadva felmászik, akkor is egy nyomorult, kitágult segglyukú pókmajom lesz, semmi több. Nézd már meg, hogyan tud bepózolni a halálveszély halálzóna kimagyarázok bármit ember, a halálos havas fennsíkon, arcába lógó hajjal faszán beállítva, ultrabrutál honlappal (a miért nem sikerült jegyében, kimagyarázom a tehetetlenségem de velős gondolataim vannak ezzel kapcsolatban) szóval ez a gyerek egy bazári majom. Nagy csávó akar lenni de nincs hozzá tehetsége. Olyan ember, aki a suliban küzd a hármasért és utálja azt, aki ötös, tanulás nélkül. Az én véleményem az, hogy ha meg is csinálja miközben véreset szarik, akkor is egy nyögvenyelős kéretlen filozófiatanár lesz belőle legjobb esetben. Olyan tanár, akit kiröhögnek a tanítványai. Annyira nyilvánvaló, hogy nem az ő terepe ez. Végül azt mondom, hogy ezzel sem lenne semmi baj ha nem nyomná kényszeresen a szart, ami a fejéből előtör. Kemény dolog, hogy sikertelen második az ember de az nagyon korrekt ha ezzel tisztában van. Szerintem ez Dávidból hiányzik. De teljesen őszintén ez sem érdekel, egyszerűen unszimpatikus ez a fickó, ahogyan sikeresen tud pénzt szerezni, sikeresen tudja eladni magát, és teheteségtelenül tud számtalanszor próbálkozni a jobb mászók hátrányára az üzleti érzéke miatt. Tipikus holland:) Mindennek ellenére kívánom neki, hogy valósítsa meg az álmát, és másszon fel végre az Everestre, csak ne kelljen többé a hallgatni a rinyálását. Expetidion.hu vagy valami ilyesmi. Legeslegutóljára: neki(dávid) nem volt honnan levinni a cuccot. Ezzel kapcsolatban nem merült fel probléma, érthető okokból. És végül egy szösszenet: köztem és dávid között az a különbség, hogy én nem magyarázom meg, hogy miért nem tudtam felmenni az Everestre vagy bármely másik hegyre. Tehát hogy értsd: Én ugyan úgy nem tudtam megmászni ezeket a hegyeket, mint ő. A különbség az, hogy én nem is akartam. Öcsém, mindjárt nyomok egy honlapot.Nemsokára engem kell tisztelned. Mindezt mondom úgy, hogy nagy ívben lefosom az egészet, zsoltostól, és dávidostól együtt. Csak annyi lenne , hogy tisztelhető ember legyen a fő magyar hegymászó.


  fyk 11  
  Előzmény: (10) 2012-05-26 21:50

  ...legalabb nem panaszkodik, hogy senki sem segitett levinni a cuccot...


  Malacka 10  
  2012-05-26 20:36

  Ez a csávó egy igazi hős. Előzetesbe nyomja az elméletet, hogy a sok ratyival ellentétben palack nélkül megnyomja a hegyet, aztán gigafelbontású fényképen megjelenik az ostoba arca, egy hóval fedett hegyoldallal a háttérben. (beállított kép, profi fotóssal) Hát ezt asszem én is kiválóan meg tudom valósítani. Igazából nem, mert odáig sem jutnék el, mivel nem tudom elhitetni pénzes cégekkel, hogy vagyok valaki. A kudarc után meg jön a terjengős magyarázat, hogy ezért vagy azért de mindenképp emberfeletti okok miatt nem sikerült. Igaz, a nagy számok törvénye alapján lassan megoldja de sokkal elegánsabb lenne, ha mindezt szerényebben tenné. De mindenekelött nyomja ki oxigénnel, tőle már ez is ultraturbó lenne, de a kiskancsó többet akar, ami nem fog sikerülni. Aztán ha mégis, akkor megelégszik és végre elkezd könyvelni vagy valami mást, ami testhezálló neki.(legalábbis remélem) Ellenben ha az értelmetlen rosszindulatot kihagyjuk a dolog értelmezéséből, akkor egy identitását kereső, töményen rosszindulatú, és másokat fikázó bohócot láthatunk, aki középszerű teljesítményével és még jelentéktelenebb tehetségével próbál a figyelem középpontjába kerülni egy olyan területen, ami neki testidegen és ahol soha nem tud majd az élvonalba kerülni.


  nzs 9  
  2012-05-26 20:08

  Hiányos akklimatizációja és gyomorpanaszai miatt körülbelül 8000 méteres magasságban pénteken feladta csúcstámadását a Mount Everesten Klein Dávid. A magyar hegymászó oxigénpalack használata nélkül, szólóban próbálta meghódítani a hegyet.

  A visszafordulás okairól és körülményeiről szombaton maga az alpinista számolt be az expeditions.hu honlapon. Klein Dávid közleményében úgy fogalmazott: a Docler Everest Expedíció (2012) már az induláskor, majd az alaptáborba érkezés után összesen 2 hetes időveszteséget szenvedett. Emiatt és a kedvezőtlen időjárás következtében a sikeres csúcsmászáshoz szükséges akklimatizációs túrák egy részét nem tudta teljesíteni. Május 18-án ugyancsak külső tényezők miatt az első csúcsmászásra alkalmas időjárási ablakot sem tudta kihasználni.

  A következő alkalom az előrejelzések alapján szombatra ígérkezett, ezért kedden indult el az alaptáborból, és jó ritmusban haladva még másnap elérte az Északi-nyerget. Az ott kiépített egyes táborban azonban erős gyomorpanaszokkal küszködött. Így csütörtökön rendkívül erős szélben, legyengülve és hiányos akklimatizációja miatt lassan, komoly energiaveszteségekkel érte el a 7700-7800 méter magasságban kiépített kettes tábort.Az éjszakát a magashegyi betegség fokozódó tünetei miatt pihenés nélkül töltve pénteken reggel 7-kor indult tovább azzal a szándékkal, hogy a délután folyamán elérje a 8300 méteren álló utolsó, hármas tábort, ahonnan rövid pihenést követően még aznap este folytatta volna a mászást a csúcsra tartó utolsó szakaszon.

  Ám állapota és rendkívül lassú tempója valószínűtlenné tette a hármas tábor biztonságos elérését, ezért nagyjából 8000 méteren, helyi idő szerint reggel 9 óra körül a visszafordulás mellett döntött.

  Klein Dávid azóta épségben elérte az 5100 méteren lévő alaptábort, s bár útközben felmerült benne egy újabb, június 2-i csúcskísérlet lehetősége, a meteorológiai prognózisok ismeretében erről le kellett mondania.

  A sportember közölte: mivel az elmúlt években többször próbálkozott az Everest palack nélküli megmászásával, ezért a következő években várhatóan más himalájai csúcsok meghódítására indul. "A világ legmagasabb csúcsának tiszta megmászását nem adom fel, és remélem, hogy az eddigi expedíciók tanulságaira építve előbb-utóbb sikerül e nemes cél elérése" - tette hozzá.

  A Docler Everest Expedíció március 28-án indult Budapestről, majd többszöri átszállással megérkeztek Katmanduba, az előzetes tervekkel ellentétben viszont csak április 10-én kaptak engedélyt a kínai határ átlépésére.
  Bár egyedül tervezte a csúcsot meghódítani, a Everest alsóbb régióiban nem volt egyedül: alaptábor-vezetője rádión követte nyomon mozgását, figyelte a meteorológiai előrejelzéseket, és gondoskodott az alaptábor zökkenőmentes üzemeltetéséről.

  A Mount Everest (8850 m) csúcsára oxigénpalack nélkül magyar hegymászó eddig még nem jutott fel, mindössze négy hazai alpinista járt 8600 méter felett. Oxigénpalackot használva máig három magyar állampolgárságú mászó - Erőss Zsolt, Jelinkó Attila és Ugyan Anita - állt a csúcson, amelyet eddig hozzávetőleg 6000 alkalommal érték el, ebből a palack nélküli megmászások száma 160 körül van.


  barna.bas 8  
  Előzmény: (7) 2011-05-09 19:18

  Élő bejelentkezés az Everest alaptáborból (Mécs László, Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Horváth Tibor és Gál László) a csúcstámadás előtt:

  http://4bakancs.com/lhotse-elo-bejelentkezes-a-base-camp-bol

  bb


  barna.bas 7  
  2011-04-13 19:52

  Sziasztok!

  Erőss Zsolt és csapata ismét nekivágott a Himalájának! Most a cél a 8516 méter magas Lhotse csúcs. Kövessük nyomon őket napról napra itt: http://4bakancs.com/tag/lhotse

  bb


  fyk 6  
  2010-09-30 02:01

  Ja es:
  http://sportgeza.hu/sport/2010/09/29/lavina_neheziti_a_magyar_himalaja-expedicio_utjat/
  "A Cho Oju-expedíció már 7900 méter magasan volt, amikor lavina sodorta el a csapatot kísérő serpákat, egyikük életveszélyben van. Ezzel az is bizonytalanná vált, hogy Erőss Zsolték mikor folytathatják tovább útjukat."


  fyk 5  
  Előzmény: (4) 2010-09-30 01:55

  Lehet, hogy en vagyok az alul[kepzett/edzett/informalt], de ahol markans lavinaveszely van, a szokasosan vallalhato "mindennapi" hegymaszo kockazaton felul, ott senkinek nincs keresnivaloja a hegyen. (A szponzoroknak termeszetesen villantunk egy naggggyon kkkkkhemeny hirt mekkora fhasza arcok vagyunk, de [aztan|kozben] pucolas le a hegyrol, mielott drama lenne...)
  "Még nem volt mászó a hármas tábor felett és a serpák is csak kicsivel mentek az fölé, ahol kétszer el is kapta őket a lavina. Mi megpróbálunk variálni az útvonallal, sziklásabb terepen menni, hogy ez ne fordulhasson elő."


  barna.bas 4  
  2010-09-29 21:18

  A lavinaveszély miatt minden expedició visszafordult a Cho Oyu-ról, csak a magyarok mentek tovább:

  ''A lényeg, hogy a rengeteg expedíció közül (mondanak 50-60-at, mi 30-at
  számoltunk) szinte az összes visszafordult és vonulnak lefelé a hegyről.

  Mi vagyunk az egyetlen expedíció, akik komoly szándékkal nekivágunk a
  hegynek. A serpák nem hajlandóak, nem mernek tovább menni, mert a
  megszokott útvonal lavinaveszélyes. Így persze fixkötelek sincsenek a
  hegyen, tehát a kereskedelmi expedícióknak, nem tapasztalt mászóknak nincs
  keresnivalójuk a hegyen. A serpák nem mennek többet a hegyre :)"

  További infók itt: http://4bakancs.com


  Kócos 3  
  2010-06-04 08:54

  Az Everesten hagyták megvakult társukat

  A brit férfi átmenetileg megvakult a csúcson, társai nem tudtak vele mit kezdeni, ezért otthagyták. Pár órával utána meghalt.

  A 28 éves Peter Kinloch az összes kontinens legmagasabb csúcsát meg akarta mászni, a Himalája meghódítására május 25-én indult. Átmenetileg vakult meg a csúcs elérése után, a brit sajtó úgy tudja, hegymászás közben ez a problémája korábban nem jött elő, de mindennapi életében voltak előjelei. Társai azt mondják, ha megpróbálták volna lehozni, az egész csapat életét veszélyeztetik.
  A hegymászóknál az oxigénhiány szövődményeként elő szokott fordulni vakság.

  2010-ben eddig ő a negyedik, aki Kína felől mászik, de belehal a kalandba. Mivel a holttesteket ilyen zord körülmények között szinte képtelenség elszállítani, nem sok rá az esély, hogy tisztességes körülmények között temessék el.

  A férfi három nappal azután halt meg, hogy egy 13 éves amerikai fiú [1] minden idők legfiatalabbjaként ért a Mount Everest csúcsára.

  Kinloch útja előtt azt mondta: "A Mount Everestnek nem véletlenül félelmetes a hírneve, még a legerősebb, legjobb hegymászókat is megállíthatja."


  Forrás:http://sportgeza.hu/sport/2010/06/03/a_mount_everesten_hagytak_a_megvakult_hegymaszot/  1 >>


  h  i  r  d  e  t  é  s  ©2003 Mittermájer Ferenc és Takács Katalin. Minden jog fentartava.
  ImpresszumMédiaajánlat